Dinsdag 4 december 2018 Raket Jongere Kind

Vandaag hebben we een start gemaakt met het boek ‘Mindset’ en de bijbehorende werkbladen. We hebben geleerd over twee robots ‘Fixie’ en ‘Growie’. Op de foto’s ziet u wat we hierover hebben geleerd. We maakten een werkblad waarbij we na moesten denken over onze kwaliteiten en over wat ‘slim zijn’ nu eigenlijk is.

Vervolgens deden we een creatieve opdracht waarbij we van een aantal figuren een tekening mochten maken. We moesten zelf bedenken wat deze figuren voor moesten stellen en er een plaatje van maken. Kijkt u maar eens op de foto’s op welke creatieve creaties wij kwamen!

Hierna keken we het jeugdjournaal, deden we filosofie en dachten we daarbij na over ‘als je echt álles al zou weten, hoe zou je dat dan vinden’? En over ‘als je in een glazen bol in de toekomst zou kunnen kijken, hoe lang zou je dat dan leuk vinden?’

We deden nog een kapla-opdracht die best lastig was (bouw een gebouw dat aan de onderkant smal en van boven breed is). En eindigden met een aantal spelletjes waarbij we vooral heel goed naar elkaar moesten luisteren en samen moesten werken.

 

Tot volgende week!