Dinsdag 3 oktober Raket Jonge Kind

Vandaag was het een speciale en feestelijke ochtend: Liesbeth Vlasblom van Atelier ‘Rondom Kleur’ (http://www.rondomkleur.nl/) kwam namelijk een workshop geven over mandala’s. Liesbeth startte met het uitleggen wat een mandala is. Ze liet zien hoe je overal om ons heen mandala’s (cirkelvormige kunstwerken) kunt ontdekken. Ook de natuur is vol met mandala’s. Kijk maar eens goed naar het hartje van een bloem, de jaarringen in een boomstam, de spiraalvormen op een schelp; je ziet overal van die prachtige, ronde kunstwerkjes in de natuur. Ook liet Liesbeth ons verschillende schaaltjes, tegeltjes en andere voorwerpen zien waar je de mandala-kunst ook in terugziet.

Na de pauze gingen we zelf aan de slag. Liesbeth legde ons uit hoe de kleurencirkel in elkaar zit en hoe je zelf van blauw, rood, geel en wit eigenlijk alle kleuren kunt mengen. We mochten het zelf proberen en maakten zo een mooie kleurencirkel met elkaar.

Hierna kon het echte werk beginnen. We kregen ieder een schilderdoek en maakten cirkels en mengden kleuren. We leerden van Liesbeth hoe je kleuren iets lichter en donkerder maakt. Kyan lukte het zelfs om goudkleur te mengen en Tjeerd en Tygo waren heel geconcentreerd aan het werk, en dat kon je ook wel zien aan het eindresultaat! Jeanine houdt van mooie versieringen en kon haast niet stoppen met verven. En Vera en Judith mengden ook de prachtigste kleuren. Weer anderen konden niet stoppen met experimenteren. Nels, Quinten, Jayden Maharban en Jayden Nusselder ontdekten dat je ook tevéél kunt mengen. En alles wat je dan overhoudt is een vieze kleur bruin. Zo leerden we vanmorgen veel over de eeuwenoude kunst van het mandala-maken en verf mengen. Volgende week mag ons schilderij mee naar huis worden genomen, maar op de foto’s ziet u alvast een voorproefje!

Wist u trouwens dat Liesbeth ook hele leuke cursussen en workshops geeft voor kinderen in haar atelier? Tot volgende week!