Dinsdag 3 november 2020 Raket jongere kind

Vanmorgen hebben we weer een leuke en leerzame (en creatieve) ochtend gehad. We werkten verder over Salvador Dali en gingen in groepjes aan de slag met het maken van ons eigen surrealistische kunstwerk. Dit vonden we ontzettend leuk om te doen en er ontstonden de meest fantasievolle en creatieve kunstwerken. Ook samenwerken en overleggen over ons werkstuk vonden we leuk: we liepen over van ideeën. Kijkt u maar eens mee op de foto’s!

We bespraken in de klas ook de Amerikaanse presidentsverkiezingen en bekeken Het Jeugdjournaal. We bespraken de stelling ‘de Amerikaanse verkiezingen zijn spannend om te volgen’ en de juf legde ons een aantal zaken uit over deze verkiezingen.

Ook filosofeerden we nog met elkaar over een aantal dingen. Zo dachten we na over eerlijkheid en of je altijd de waarheid moet spreken en namen we een aantal scenario’s door aan de hand van de vraag ‘mag je liegen?’. Er ontstonden mooie gesprekken over regels en afspraken, liegen en de waarheid spreken en wanneer geldt ‘nood breekt wet’? Ik voeg een aantal werkbladen toe waarover we het hebben gehad zodat u hierover thuis nog even verder kunt filosoferen!

We eindigde de ochtend met een Kapla-challenge waarbij we met tien bekertjes en tien plankjes een zo hoog mogelijke toren probeerden te bouwen. Leuk en uitdagend, want hoe zorg je dat je ontwerp zo goed is dat jij de hoogste toren bouwt? 

 

Tot volgende week!