Dinsdag 3 maart 2020 Raket Jongere Kind

Vandaag gingen we weer aan de slag met ons thema ‘archeologie’. De juf vertelde ons over Toetanchamon, een Egyptische farao. Zijn grafkamer (met schatten!) werd in 1922 ontdekt door de archeoloog Howard Carter. Hij zocht jarenlang naar het graf van Toetanchamon en na lang zoeken, doorzetten en graven werd het dan eindelijk gevonden. Veel graven van farao’s zijn jaren geleden al geroofd door grafrovers, maar dit graf was nog helemaal intact. Zo weten we nu hoe de farao’s werden begraven, hoe ze eruit zagen en wat er allemaal werd meegegeven aan schatten en voedsel voor het hiernamaals. Zelf kregen we de volgende opdracht:

  • Als jij een schat zou willen verstoppen of begraven die meer dan 1000 jaar verstopt moet blijven, hoe en waar zou jij dat doen?
  • Maak een tekening waarop goed te zien is hoe jij jouw schat verstopt. Hoe zorg je ervoor dat er geen rovers komen om je schat te roven?
  • Beschrijf in minimaal 5 zinnen wat er op jouw tekening te zien is

Na deze les deden we een bouwopdracht waarbij we ons ontwerp uitwerkten in een bouwwerk. We eindigden met een filosofieles over ‘wensdromen’ aan de hand van een gedicht over een spin die een wensdroom had.

Kijkt u mee op de foto’s naar onze werkstukken van vanmorgen? Volgende week werken we verder aan ons thema archeologie, tot dan!