Dinsdag 28 oktober Raket Jonge Kind

Vanmorgen gingen we weer op reis. Dit keer vertrokken we met het vliegtuig richting Marokko! De juf las een boekje voor en liet een aantal filmpjes zien over dit mooie land. Wist u dat Marokko bijna 11 keer zo groot is als Nederland? We bekeken op onze wereldbol waar Marokko precies ligt. De juf vertelde ons ook over de markt (‘de souk’) in Marokko. Op de souk is namelijk van alles te beleven. Je kunt er heerlijk eten kopen, tajines (aardewerken schalen voor in de oven), prachtig beschilderd servies, mooie lampen van zilver of met glas-in-lood, tapijten, kleding (djellaba’s bijvoorbeeld), Marokkaanse slippers of slofjes van leer in mooie kleuren, rieten manden en nog veel meer. Ook kun je er mensen zien optreden (soms ook met dieren, bijvoorbeeld een slangenbezweerder met een giftige slang!). Ook leerden we dat je in Marokko nooit zomaar de prijs moet betalen die marktkoopmannen of vrouwen vragen voor hun waren. Je mag namelijk onderhandelen! Dus ga niet zomaar akkoord met een prijs, maar probeer flink ‘af te dingen’! We verwerkten alle informatie in een poster over de souk.

In de pauze mochten we lekker onze verrassing van de rommelpieten opeten; een chocoladeletter! Vervolgens gingen we aan de slag met een nieuw spel: het kwaliteitenspel. We bespraken met elkaar wat ‘kwaliteiten’ eigenlijk zijn, en mochten ieder een kaartje omkeren. Ook vertelde de juf dat iedereen kwaliteiten heeft. Op de kaartjes stonden kwaliteiten zoals: ik ben wijs, ik ben enthousiast, ik kan troosten, ik heb humor, ik ben sociaal etc. Met elkaar bespraken we de kaartjes: herken je deze eigenschap? Waarom wel/niet? Vind je dat het kaartje bij je past, of past het meer bij iemand anders? Vervolgens mochten we een kaartje pakken en dat aan iemand anders geven. Aan het einde had iedereen een aantal kaartjes met kwaliteiten die bij hem of haar passen. Het was een leuk spel en door ook elkaar kaartjes te geven gaven we elkaar eigenlijk ook een complimentje! We eindigden de ochtend met een kapla-uitdaging: maak een overbrugging tussen twee bouwwerken.

Verschillende kinderen namen leuke, interessante boeken, flyers en kaarten mee van hun vakanties. Neem de komende weken gerust nog meer mee over reizen die jullie hebben gemaakt! Vooral boekjes of brochures waar in geknipt mag worden kunnen we goed gebruiken!

Volgende week dinsdagochtend zijn de kinderen op hun eigen school i.v.m. de sinterklaasviering.