Dinsdag 27 oktober 2020 Raket jongere kind

Vandaag hebben we weer hard gewerkt en veel geleerd bij De Raket. We leerden voor de herfstvakantie al een en ander over de kunstenaar M.C. Escher en vandaag over weer een andere kunstenaar: Salvador Dali. We bekeken een aantal kunstwerken en probeerden te begrijpen wat er op stond en waarom dit zo was geschilderd (bijvoorbeeld de lades in de benen van een vrouw op een schilderij). Vraagt u thuis maar eens waarom Dali dit zo schilderde en bij welke kunststroming zijn schilderijen horen.

We leerden vandaag ook onze mening geven tijdens het debat. Ook oefenden we met ‘de beurt nemen’ maar ook ‘de beurt geven’ aan medeleerlingen. Volgende week oefenen we hier nog een keer mee en gaan we ook proberen op elkaars argumenten te reageren met een tegenargument.

Na de pauze ontwierpen we een villa van Kapla. Ook gaan we de komende aan de slag met een leesproject: we kiezen een boek uit (dat mag een informatief boek zijn of een spannend, grappig, leuk verhalend boek) en maken daarover – zodra het boek uit is – een verslagje. Op termijn gaan we ook oefenen met het presenteren van ons boek voor de klas.

Tot volgende week!