Dinsdag 26 november 2019 Raket Jongere Kind

Vanmorgen hebben we weer een ontzettende leuke en leerzame ochtend gehad bij De Raket. We bespraken de lesstof van vorige week over het brein. We leerden toen waar de verschillende gebieden in ons brein voor verantwoordelijk zijn. Ook leerden we hoe we ons brein kunnen trainen (‘oprekken als een elastiekje’) zodat we ergens beter in worden. We leerden daarbij ook dat het maken van fouten daar bij hoort: van je fouten leert je brein hoe het de volgende keer nīet moet!

Vandaag borduurden we voort op deze les door te werken over ‘klunzen’. Een kluns is iemand die veel bloopers begaat en regelmatig iets mis doet. We bekeken filmpjes van bekende klunzen zoals Buurman&Buurman en mr. Bean. We zagen hoe deze klunzen juist vaak oplossingen bedenken wanneer er iets misgaat. Sommige oplossingen maken het probleem alleen maar groter, maar de meeste oplossingen zijn hele creatief. Deze klunzen laten ons zien dat je niet op moet geven als er iets niet goed gaat. Hierna ontwierpen we onze eigen ‘kluns’. Dat ging heel goed; er was zelfs een ‘sinter-kluns’ bij. Leuk hoe de leerlingen hun eigen fantasie-kluns bedachten en uitwerkten en er zelfs leuke woordcombinaties en woordgrapjes bij maakten!

Na de pauze deden we een bouwopdracht waarbij we de leerstof over ons brein en over onze kluns probeerde toe te passen als het bouwen mis ging. Ook deden we nog een creatieve opdracht met de denksleutel ‘uitvinden’. Bij deze opdracht moesten we een alternatief voertuig ontwerpen voor Sinterklaas. Hij moest natuurlijk wel zijn pakjes en Pieten mee kunnen nemen, en bij alle kinderen thuis kunnen komen. Kijkt u maar eens mee op de foto’s hoe hard we hebben gewerkt en hoe creatief onze oplossingen waren!

Tot volgende week!