Dinsdag 22 januari Raket Jongere Kind

Vanmorgen hebben we weer hard gewerkt en veel geleerd bij De Raket. We werkten eerst aan onze SmartGames en het is Jim gelukt om een level te halen dat hem vorige week niet lukte. Door dit level even over te slaan en er een week later met een frisse blik naar te kijken lukte het nu toch, goed gedaan Jim! Ook de andere kinderen werken hard aan het uitspelen van hun SmartGame. Samen met de juf kijken we ook of het spel uitdagend genoeg is maar ook of het niet te moeilijk is. Soms geeft de juf een kleine hint zodat we verder kunnen.
Na de SmartGames werkten we aan ons project over dieren. We kregen ons huisdierendiploma omdat we de vorige twee lessen veel hebben geleerd over huisdieren en ook een aantal testjes hebben gemaakt op het digibord. Verder ontwierpen we vandaag een fantasiedier waarbij we de volgende punten moesten verwerken: wat is de naam van het dier, wat eet hij, welk geluid maakt hij, hoe beweegt hij zich voort en wat heeft het dier allemaal nodig? De meest uiteenlopende fantasiedieren werden getekend en beschreven, kijkt u maar eens op de foto’s. Doel van de les was niet alleen om te ontwerpen, maar ook om de opdracht goed te lezen en te leren hoe je je project daarna presenteert aan de klas.
Nadat we even in de sneeuw gespeeld hadden kregen we een uitdagende kapla-opdracht: bouw een gebouw om twee kinderen heen. Het is niet helemaal gelukt om het gebouw af te krijgen, het stortte een aantal keer in. Wel hebben we veel geleerd: we gaven niet op en probeerden verschillende bouwstrategieën uit.
Aan het einde van de ochtend deden we een creatieve denkopdracht met een opdrachtkaartje waarop stond: op welke manieren kun je het grasveld in de tuin mooi glad en kort houden; zonder het te maaien? We kwamen op verschillende ongebruikelijke oplossingen en uitvindingen. We eindigden met een lees-kwartiertje waarbij we mochten kiezen uit een van de vele boeken die op de gang in de school staan. Tot volgende week!