Dinsdag 20 februari Raket Jonge Kind

Vandaag stond weer in het teken van uitvindingen en ontdekkingen. De juf gaf ons een ‘challenge’ waarvoor we een uitvinding of oplossing tekenden of knutselden. We kregen een van de volgende uitdagingen:

  • Ik wil mijn cavia overal mee naartoe nemen zonder dat ik hem de hele dag moet dragen. Kun jij hier iets voor uitvinden?
  • Ik wil niet steeds de hondenpoep hoeven rapen als ik mijn hond uitlaat maar ik mag van de politie de hondenpoep niet laten liggen. Wat voor uitvinding kun jij bedenken om dit probleem op te lossen?
  • Als de juf iets op het bord schrijft kan ze niet zien wat er in de klas gebeurt. Wat kun je voor de juf uitvinden om dit op te lossen?
  • Ik wil samen met mijn vriendje (tegelijk!) met dezelfde pen schrijven. Kun jij bedenken hoe die pen er dan uit zou zien?
  • Allebei mijn armen zitten in het gips. Hoe moet ik nu eten? Kun jij iets uitvinden waardoor ik toch kan eten zonder mijn handen te gebruiken?

Hier waren we natuurlijk wel even zoet mee. We verzonnen de mooiste oplossingen voor onze ‘challenge’. Jeanine ontwierp en knutselde een speciale stofzuiger voor de zakjes hondenpoep zodat de poep niet meer hoeft te worden opgeraapt. Nooya ontwierp een extra hulparm inclusief vork voor als je wilt eten terwijl je arm in het gips zit. En Tjeerd en Dyon ontwierpen een robot. Op de foto’s is te zien hoe dat eruitzag.

Na de pauze keken we het jeugdjournaal en bespraken we dit na. We oefenden vervolgens met presenteren aan elkaar en lieten elkaar onze uitvinding zien. Daarna gingen we aan de slag met een bouwopdracht: bouw een knikkerbaan waar de knikker minstens zes tellen doorheen rolt. In tweetallen gingen we aan de slag en ontstonden prachtige banen. Toch rolde de knikker niet altijd even goed door de baan. We bespraken achteraf hoe we ervoor kunnen zorgen dat de knikker meer vaart/snelheid maakt en blijft rollen. Volgende keer gaan we deze uitdaging nog een keer doen en gaan we elkaars tips proberen toe te passen.

Tot na de vakantie!