Dinsdag 19 september Raket Jonge Kind

Vandaag stond in het teken van ‘samenwerken’ en ‘overleggen’. Dian van Doe!PMT (http://www.doe-pmt.nl/) ging vanmorgen met ons aan de slag. Dian is psychomotorisch therapeut en werkte door middel van sport- en spelactiviteiten met de kinderen aan (het beter leren) samenwerken. We deden een aantal spelletjes waarbij we heel goed moesten opletten en overleggen. Zo gingen we bijvoorbeeld overgooien, maar er kwamen steeds meer ballen bij. We moesten dus goed ‘seinen’ of overleggen naar wie we de bal gooiden, want hij mocht niet op de grond vallen! Verder deden we nog een aantal activiteiten met hoepels. We vonden het best moeilijk: we wilden natuurlijk ‘winnen’, maar moesten ook leren niet alleen te werken, maar vooral samen. Volgende week komt Dian weer!

Na de pauze vertelde de juf ons over Prinsjesdag en keken we het Jeugdjournaal. Vervolgens gingen we weer aan de slag over kunst. De juf las weer een boekje voor over een schilder: Rembrandt van Rijn. Deze schilder was heel goed in het schilderen van licht en donker. Hij maakte ook veel (zelf)portretten. De juf liet ons veel schilderijen zien en vertelde ons ook over (de achtergrond van) Rembrandts beroemde schilderij ‘De Nachtwacht’. Hierna gingen we zelf aan de slag. We kregen een vel papier, potlood, gum en een spiegeltje en maakten een zelfportret! We moesten heel goed kijken naar onszelf: hoe zien onze ogen eruit, onze wenkbrauwen, onze neus en mond? En hoe ziet ons haar eruit?

Aan het einde van de ochtend kregen we in teams van twee of drie kinderen een bak met 50 plankjes Kapla. De uitdaging luidde als volgt: bouw een zo hoog mogelijke toren met 50 plankjes Kapla. De juf heeft het opgemeten en de hoogste toren was wel 63 centimeter! We evalueerden over het bouwen en samenwerken en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. Tot volgende week!