Dinsdag 16 april 2019 Raket jongere kind

Vanmorgen gingen we eerst aan de slag met juf Dian van ‘Doe! PMT’. We dachten eerst met haar na over de doelen waar we aan willen werken. De focus lag op ‘goed leren samenwerken’ en onze leerdoelen varieerden van ‘leren goed te overleggen’ en ‘niet te snel boos worden als iemand niet wil wat ik wil’ tot ‘leren voor mezelf en mijn idee op te komen’. Met juf Dian deden we buiten een groot aantal opdrachten, spelletjes en oefeningen waarop we daarna weer reflecteerden. Het was best lastig, maar ook heel leuk om goed samen te werken.

Na de pauze keken we het jeugdjournaal en een Engels en Nederlands filmpje over Vincent van Gogh. We probeerden eerst aan de hand van het Engelse filmpje te bekijken waar het over ging en daarna met het Nederlandse filmpje. Dat ging al best goed! Sommige kinderen spreken thuis regelmatig Engels of krijgen op school al vanaf groep 1 Engels en dat was te merken! Andere kinderen konden aan de hand van het filmpje zelf al een beetje bedenken waar het over zou kunnen gaan, en weer andere kinderen vonden Engels nog heel moeilijk. Gelukkig leerden we uit het filmpje dat Vincent van Gogh een echte doorzetter was: hij gaf niet op en werd een steeds betere schilder. Ook wij kunnen steeds beter worden in iets wat we nu nog lastig vinden!

We eindigden met een kapla-uitdaging waarbij de kapla-toren van 15 plankjes even hoog (of hoger) moest zijn dan een kruk uit de klas. De uitdaging was: probeer zoveel mogelijk varianten te bedenken met 15 plankjes. Best lastig!

We zien elkaar weer na de vakantie en zullen dan met een nieuw thema beginnen!