Dinsdag 14 september Raket Jongere Kind

Vanmorgen hebben we weer hard gewerkt en veel geleerd bij De Raket. We gingen van start met onze SmartGame en sommige kinderen wilden niet meer stoppen omdat ze zo lekker op dreef waren! Andere kinderen ondervonden gelijk hoe het voelt om ‘in de leerkuil’ te zitten. Op deze manier hebben we het geleerde van vorige week ook direct kunnen toepassen door slimme strategieën te gebruiken, hulp te vragen en door te zetten.

We gingen vervolgens aan de slag met les 2 van ons thema ‘het zonnestelsel’. We blikten terug op vorige week en herhaalden de planeten van ons zonnestelsel. Vervolgens deden we een leuk planetenspel op het schoolplein. Na de pauze werkten we verder aan onze eigen planeet en kregen we een lekkere traktatie van Noa! Dankjewel Noa, voor de lekkere cupcakes! Volgende week werken we verder aan ons thema.

Hierna kregen we van de juf een bouw-opdracht waarbij we in tweetallen een zo hoog mogelijke toren moesten bouwen. En de uitdaging was niet: bouw hoger dan de andere groepjes, maar: ‘bouw volgende week hoger dan deze week en verbreek je persoonlijke record!’ Door leerlingen niet met elkaar te vergelijken maar ze zelf te laten werken aan eigen doelen, hopen we dat zij vertrouwen krijgen dat zij ergens altijd een beetje beter in kunnen worden.

We eindigden weer met een gek verhaal. Dit keer uit het boek ‘De Zweetvoetenman’. Het verhaal ging over een rechtszaak en we bespraken wat wij van de uitslag vonden. Kijkt u zelf maar eens online naar dit leuke boek; het is echt een aanrader! De kinderen kunnen zelf vertellen wat er in het verhaal gebeurde (iets met een lekke waterleiding, een boze bovenbuurvrouw en en aansprakelijkheid).

Tot volgende week!