Dinsdag 13 november Raket Jongere Kind

Vanmorgen gingen we aan de slag met een spannend nieuw onderwerp: onze droomplaneet. We werkten in groepjes aan het ontwerpen van onze zelfbedachte planeet en dachten na over zaken als: wie wonen er? Wat eten ze op de planeet? Hoe heet de planeet en hoe ziet het landschap eruit?

Na de pauze en het jeugdjournaal reageerden we op de stelling ‘voor de lol een mobieltje hacken moet kunnen’. De meerderheid van de klas was het hiermee oneens en bedacht hierbij argumenten als: ‘het is iemands anders telefoon en daarom moet je ervan afblijven’, ‘misschien wil diegene wel helemaal niet dat je zijn foto’s bekijkt’ en ‘jij zou het ook niet leuk vinden als iemand aan jouw telefoon zat’.

Hierna was het tijd voor een uitdagende challenge, de marshmallow challenge. In teams moesten we met 20 ongekookte spaghetti-slierten, een rol tape en een stuk touw een constructie maken waarop een marshmallow kon blijven liggen. Dit viel nog niet mee! Een team slaagde erin om de constructie stevig genoeg te maken voor de marshmallow om te blijven liggen. We gaan deze challenge over een paar weken herhalen dus oefen thuis gerust een keertje! We aten daarna allemaal een lekkere marshmallow en keken een filmpje over stevige constructies. We leerden dat een ‘i-profiel’ heel stevig is en niet doorbuigt als je er iets zwaars op legt. Ook leerden we dat je een vierkant kunt verstevigen door er een kruisverbinding in te maken (dan wordt het gewicht gelijk verdeeld). We eindigde met een filosofie-les over een koning die overal de baas wilde spelen en dachten na over vragen als: ‘is er altijd iemand de baas?’ ‘Is een baas ook altijd streng?’ ‘Ben jij weleens de baas?’ en ‘Hoe zou de wereld eruit zien als niemand de baas was?’

Volgende week werken we verder aan onze droomplaneet, tot volgende week!