Dinsdag 13 maart Raket Jonge Kind

Het was vanmorgen een bijzondere ochtend bij De Raket. Donderdag is de landelijke W4 Kangoeroewedstrijd, een wiskundewedstrijd voor kinderen van de basisschool en het voortgezet onderwijs. Omdat wij donderdag op onze eigen school zijn deden wij de toets vandaag alvast. We vonden het best lastig, maar de juf legde uit dat dat ook de bedoeling is, de opgaven zijn echte breinbrekers, dus het ging niet vanzelf! Iedere leerling kreeg alvast een klein prijsje en we horen over een aantal weken hoe we het hebben gedaan. Spannend!

Jeanine was gister jarig en ging na de toets trakteren. Gefeliciteerd, Jeanine! En bedankt voor de lekkere traktatie!

Na de pauze was het tijd voor een brainstorm. De komende weken gaan we aan de slag met een nieuw thema, en de juf vond het belangrijk om te inventariseren waar onze interesses naar uitgaan. We schreven zoveel mogelijk interessante en leuke onderwerpen op en deelden de onderwerpen daarna in in categorieën. Zo viel bijvoorbeeld gelijk op dat we veel onderwerpen hebben opgeschreven die iets te maken hebben met geschiedenis en ‘hoe mensen vroeger woonden, werkten en leefden’. Ook sport en beroepen bleken we interessant te vinden. Genoeg leuke thema’s om de komende weken uit te gaan werken dus!

We gingen vervolgens in twee teams aan de slag met bouwen aan de knikkerbaan. Dit was voorlopig de laatste keer dat we hiermee aan de slag gingen, en het was best een uitdaging om in teams van vijf kinderen goed samen te werken en te overleggen. We bespraken met elkaar wat goed ging en wat we een volgende keer anders zouden kunnen doen en gaan volgende week aan de slag met een andere bouwuitdaging.

We eindigden met een korte filosofieles over ‘wensdromen’. De juf las een gedicht voor over een spin met een heel bijzondere wens. De wens kwam niet uit zoals hij het had gedacht, maar toch was hij tevreden met het resultaat. We bespraken met elkaar wat een wensdroom is, hoe je kunt toewerken naar een wensdroom en wat je daar dan (nu al) voor stappen kunt zetten. Het was een leerzame ochtend, tot volgende week!