Dinsdag 12 juni Raket Jonge Kind

Vanmorgen gingen we weer aan de slag met juf Dian van ‘Doe! PMT’. Zij deed met ons een aantal ‘beweegspelletjes’ waarbij we weer werkten aan ons persoonlijke leerdoel m.b.t. samenwerken. Voordat we aan de slag gingen besprak juf Dian met ons aan welk persoonlijk doel we vandaag gingen werken. Zo werkten we onder andere aan ‘leren luisteren’, ‘voor mezelf opkomen als andere kinderen niet naar me luisteren’, ‘niet weglopen maar het proberen op te lossen als het spel niet gaat zoals ik wil’. Dit probeerden we in de praktijk te brengen tijdens de spellen die we met de juf deden.

Na de pauze deden we een korte terugblik op de vorige kunstlessen over Dalí en Picasso, het surrealisme en het kubisme. De juf vertelde dat we volgende week nog een nieuwe schilder gaan bespreken. Welke dat is blijft nog even een verrassing!

In twee groepen gingen we vervolgens aan het werk: we maakten het vragenboekje over Dalí af en we deden een spel. Bij het spel was het niet alleen zaak om goed te rekenen of de juiste antwoorden te geven maar gaf de juf ook veel aandacht aan hóe we tot een antwoord kwamen en hoe je met elkaar overlegt tijdens een spel.

We eindigde met een kapla-opdracht waarbij we de lessen van juf Dian in de praktijk probeerden te brengen. Tot volgende week!