Dinsdag 11 januari 2022 Raket jongere kind

Vanmorgen gingen we weer met elkaar aan de slag bij De Raket. En dit keer met een heel leuke nieuwe ontwerpopdracht: ontwerp je eigen spel. We bespraken met elkaar welke spelletjes we kennen en wat de spelregels zijn. Aan de hand van een filmpje van het Briljant Kwartier en het stappenplan maakten we eerst een ontwerp: wat voor soort spel wordt het? Wat zijn de spelregels? Wat heb je nodig? Nadat het stappenplan met de juf was doorgenomen, gingen we aan de slag. De komende weken zullen we hard gaan werken om dit ontwerp in het echt te maken zodat we het spel echt kunnen spelen.

Het filmpje over deze opdracht bekijk je hier:

 

Na de pauze deden we een ‘superdilemma-opdracht’ waarbij we een regel bedachten die een oplossing is voor een probleem waar we tegenaan lopen. Ook hiervoor moesten we in groepjes een aantal stappen doorlopen. Het filmpje over deze opdracht vind je hier:

We eindigden met een korte ‘opfris-cursus’ over leren en de leerkuil. We bekeken een presentatie en deden een bouw-challenge waarbij we met Playmobil en Kapla/blokken een leerkuil gingen uitbeelden. Daarbij moesten we een uitdaging beschrijven en een aantal stappen die jij/of het playmobil-poppetje kon doorlopen om de uitdaging aan te gaan en tot een goed einde te brengen. Dit zorgde voor mooie gesprekken over leren en doorzetten. Hieronder is een fotoverslag te zien van onze ochtend, kijkt u mee?

Volgende week weer een nieuw superdilemma en werken we verder aan ons spel. Tot volgende week!