Dinsdag 21 november Raket Jonge Kind

Vandaag gingen we weer op reis met De Raket. Dit keer niet naar de ruimte, maar naar Italië. De komende weken gaan we namelijk werken aan het thema ‘op reis’. De juf las ons een boekje voor over Italië met allerlei weetjes over dit land. Wist u dat er een hele scheve toren in Italië staat? En dat ze in Italië heel lekkere pasta en pizza kunnen maken? Hierna liet de juf ons allerlei folders zien van reisbureaus en vervolgens gingen wij zelf aan de slag. Wij moesten een mooie, aantrekkelijke en informatieve folder maken om mensen te informeren en over te halen op vakantie te gaan naar Italië. De folder moest een mooie voorkant hebben met een pakkende titel, een aantal bladzijdes met informatie over attracties in Italië en voldoende leuke plaatjes. Wat hebben jullie hard gewerkt! In teams van twee of drie kinderen maakten we allemaal een prachtige folder. We bekeken na de pauze een aantal filmpjes over pasta maken en pizza bakken.

Verder besprak de juf nog het huiswerk dat de vaders en moeders (en een meester!) gemaakt hebben. Wat hebben ze het goed gedaan! Praten jullie thuis nog even door over Fixie en Growie? We hebben het er nu iedere week even over zodat we onszelf eraan kunnen herinneren op andere momenten om te denken als Growie. Want: je kunt altijd ergens beter in worden en je hoeft het niet in een keer te kunnen! Ook liet Tjeerd zien waaraan hij thuis heeft gewerkt: hij maakte een prachtige poster van het zonnestelsel met echte 3D-planeten. Mooi gedaan, Tjeerd!

We werkten vervolgens aan een pittige kapla-uitdaging: bouw een gebouw dat beneden smal is en bovenin breed. We mochten hier van de juf extra lang over doen, want we moesten wel goed nadenken over de strategie en aanpak.

We eindigden met een tekenoefening en sloten de ochtend af. Volgende week mogen jullie materialen, informatie, foto’s etc. meenemen over een land dat jullie bezocht hebben. We werken dan verder aan ons nieuwe thema.