Donderdag 12 oktober 2017 Raket Oudere Kind

Vandaag hebben we aan verschillende thema’s gewerkt onder leiding van Dian van DOE! Psychomotorische Therapie.  Iedereen heeft een voorwerp laten zien wat iets over degene vertelde. Er werd heel geïnteresseerd naar elkaar geluisterd en het was leuk om te horen wat iedereen te vertellen had. Het was opvallend dat iedereen een eigen, ander voorwerp bij zich had, bijvoorbeeld: een korfbal, hockeystick, muziekinstrument, kunstschaatsen, skateboard, boeken en een bril.

Hierna lazen we over de Axenroos, dit is een model om de interactie tussen mensen uit te leggen. Hiermee kun je praten over de manier waarop mensen met elkaar omgaan. In de Axenroos worden eigenschappen gekoppeld aan een dier. Iedereen heeft gekeken welke eigenschappen bij hem/haar pasten en vervolgens een doel bedacht om vandaag te oefenen. Iedereen had een eigen doel bedacht.

Hierna hebben we een tekening gemaakt in tweetallen. Tussen de tweetallen in stond een boek, zodat je elkaars blad niet kon zien. Eén iemand nam de leiding en maakte een tekening, daarna ging diegene uitleggen aan de ander wat hij/zij had gemaakt. De bedoeling was om heel goed samen te werken en zo twee tekeningen die op elkaar leken te maken. We ontdekten dat goed luisteren naar elkaar en duidelijke aanwijzingen geven erg belangrijk was. Daarnaast merkten we dat ook al leg je soms iets heel duidelijk uit, de ander iets anders kan begrijpen. Na de pauze hebben we verschillende oefeningen gedaan waarmee we aan ons doel konden werken. Doelen die we bijvoorbeeld hadden gekozen waren: eigen ideeën durven vertellen, luisteren naar anderen, hulp accepteren, de leiding nemen, grenzen aangeven. We hebben spellen met afstand en op tijd stoppen gedaan en op verschillende manieren samen leren opstaan. Daarna hebben we een balspel gedaan waarbij er steeds meer ballen in het spel kwamen en wij steeds een strategie moesten afspreken waardoor de ballen overgespeeld werden en niet op de grond zouden komen. Het is ons zelfs 3 keer achter elkaar gelukt om met tien ballen tegelijk over te gooien terwijl we ook met zijn tienen waren. Daarna hebben we een acrobatiek oefening gedaan. Het was leuk om elkaar op deze manier te leren kennen, want dit was heel anders samenwerken dan dat we vaak doen. Anders werken we meestal door te praten en na te denken en nu moesten we veel met elkaar bewegen en doen. We hebben vandaag veel geleerd over allemaal op je eigen manier in een groep samenwerken.