Donderdag 1 juni Raket Jonge Kind

Ook op deze zonnige dag begonnen we weer met SmartGames. Nels ging als een speer: hij is in twee ochtenden al ver over de helft van zijn spel. Wat ben jij een doorzetter, Nels! Ook de andere kinderen waren hard aan het werk maar soms viel het echt niet mee. Een spel dat steeds moeilijker wordt, zie jezelf dan maar gemotiveerd te houden…! Toch knap hoe jullie telkens weer manieren vinden om de puzzel op te lossen.

Na het starten in de kring gingen we aan de slag met ons dierenproject. Wat fijn dat jullie vanmorgen massaal tijdschriften over dieren meenamen om in te lezen en in te knippen! Vandaag werkten we ieder aan ons eigen dierenproject. We maakten een poster over de ringslang, het luipaard, de hagedis of over de havik en verzamelden zowel weetjes als plaatjes over dit dier. Ook de Chromebooks werden gebruikt voor het verzamelen van informatie. We bespraken hoe je dat nu eigenlijk doet: slim zoeken. Hoe werkt Google eigenlijk en hoe zoek je gericht naar informatie?

Na de pauze gingen we aan de slag met bouwen. De juf had voor ons een aantal foto’s van Kapla-bouwwerken die we mochten nabouwen. Maar let op: we moesten het niet alleen nabouwen, maar ook verbeteren. Dat mocht door het steviger, groter, uitgebreider, hoger of gewoon veel mooier te maken. Kijkt u maar eens op de foto’s of dát gelukt is!

We eindigden met een opdracht over geheimschrift. De juf vertelde hoe ze vroeger met een vriendinnetje briefjes schreef in geheimschrift, zodat niemand het kon lezen. We bekeken verschillende soorten geheimschrift en gingen daarna aan de slag met het bedenken van ons eigen geheimschrift. Volgende week gaan we hiermee verder. En vaders en moeders: vanaf nu zullen de kinderen misschien wel briefjes schrijven in een ingewikkelde, onbegrijpelijke taal…Dat betekent dan dat dat briefje vast niet voor uw ogen bestemd is, maar dat het top secret is…Tot volgende week!