19 mei 2020 Raket oudere kind

Afgelopen week hebben jullie gewerkt aan een aantal opdrachten (op afstand). Wat een leuke foto’s, filmpjes en documenten heb ik voorbij zien komen! Te leuk om niet te delen, kijk je mee?

Jullie moesten onder andere een opdracht doen waarbij je moest bedenken wat er níet bij hoorde: op de afbeelding waren een parasol, kop thee, fiets, potlood, strandbal en een emmertje te zien.

Jullie bedachten waarom iets er wel of niet bij hoorde en hebben daar ook goede argumenten bij genoemd. Ook jullie vaders, moeders, broertjes en zusjes deden soms mee en zo werd het een echt debat (een discussie)! Een aantal kinderen bekeek het van verschillende kanten en bedacht argumenten voor meerdere standpunten. Kijk maar eens mee:

Koen:
Volgens mijn mening hoort de thee er niet bij, omdat dat warm is en de rest niet en de thee kan je opdrinken en de rest niet. Thee is vloeibaar en de rest niet en thee vind ik lekker en de rest niet.

Tim:
Ik denk dat de kop thee er niet bij hoort, omdat:

  • Thee het enige is dat niet met buiten te maken heeft.
  • Thee is het enige dat je niet makkelijk mee kan nemen.
  • Thee is het enige dat je kunt drinken.
  • Thee is het enige dat warm is.

Max:
Het potlood hoort er niet bij omdat ik mee naar het strand neem een Parasol, Thee, Bal, Emmer en fiets want op de fiets ga ik naar het strand. De Thee kan ook een argument zijn aangezien dit de enige is die je kan drinken. Ook is de Thee geen gebruiksvoorwerp en de rest wel.

Sil:
Ik vind het potlood er niet bij horen, de rest is strand, lekker weer, fietsen in lekker weer of fietsen in regen met de paraplu en dan warme thee na de regen of kou. Mijn moeder dacht dat de thee er niet bij hoort: als de fiets, parasol, bal en emmer met het potlood zijn getekend, dan hoort de thee er niet bij. Mijn broer zegt dat de fiets er niet bij hoort omdat dat het enige vervoersmiddel is. Ik vind alle argumenten wel kunnen, ik vind niet iemand beter.

De opdracht ‘huisje boompje tentje’ was erg lastig. Max heeft er hard aan gewerkt en het is hem gelukt om deze breinkraker op te lossen. Goed gedaan, Max!

Ook kregen jullie de opdracht om door een A4’tje te kruipen. Je moest eerst zelf proberen te bedenken hoe dit kan en mocht daarna eventueel op internet zoeken naar een oplossing. De meeste kinderen bedachten wel dat ze moesten knippen in het A4’tje maar wisten niet hoe dit precies moest. Zij zochten op internet naar de oplossing en kregen het voor elkaar om door het A4’tje te kruipen. Goed gedaan! Cid bedacht zelf een manier om door een A4’tje te kruipen. Bekijk het filmpje, dan zie je hoe hij dit aanpakte. Knap gedaan, Cid! Je moet alleen niet te breed worden..dan past het niet meer!

Volgende week hebben we een deel van de les online. Heb je al aangegeven op welk moment jij (dinsdag en of donderdag) kunt videobellen? Tot dan!