Donderdag 19 maart 2020 Raket Oudere Kind

Afgelopen week was voor iedereen een heel vreemde week. We werkten thuis aan ons schoolwerk en moesten onze draai nog een beetje vinden. Dat gold niet alleen voor leerlingen. Leerkrachten zochten naar manieren om – op afstand – zo goed mogelijk contact te kunnen hebben met hun leerlingen en ouders waren ineens – naast hun gewone baan – ook nog juf of meester! Ook ik (juf Anja) moet nog even uitzoeken op welke manier ik jullie kan blijven uitdagen op afstand. Sommige van jullie zullen het misschien wel druk genoeg vinden met al het gewone werk van school dat af moet. Andere leerlingen willen heel graag aan extra moeilijke opdrachten werken.

Vorige week heb ik daarom alvast een aantal uitdagende opdrachten voor jullie bedacht. Een aantal leerlingen ging daar gelijk mee aan de slag en vulde de antwoorden toe aan het gezamenlijke document. Ik deel hieronder een paar leuke reacties van jullie. Deze week gaan we via Google Classroom aan de slag. Je kunt jouw inbreng daar uploaden zodat ik het kan zien. Delen via de mail mag ook.

Het werken in het gezamenlijke document was erg leuk: met een aantal leerlingen kon ik zo communiceren en feedback geven op de antwoorden.

Koen, Tim, Eleonore, Bryan, Cid en Naomi gingen aan de slag met de 100 euro-challenge en een aantal van jullie lukte het om een 100-euro-woord te bedenken. Goed gedaan!

Ook zag ik een aantal mooie ontwerpen van ‘een voorwerp in de toekomst’ voorbijkomen (zie foto’s). En ik ontdekte dat Tim heel mooi kan tekenen! Esmée ontwierp een prachtig systeem dat eigenlijk nu ook al wel van pas zou komen en ook Cid maakte een mooi ontwerp. Wat hebben jullie allemaal hard gewerkt, zeg!

Aan de opdracht ‘moet je je altijd aan de regels houden’ mag je deze week nog verder werken. Succes!