14 november 2017 Raket Jonge Kind

Vandaag sloten we ons project over de ruimte af met een posterpresentatie. We maakten een poster met daarop de termen die de afgelopen weken de revue zijn gepasseerd: zon, maan, sterren, Melkwegstelsel, zwaartekracht, spierkracht en nog veel meer. Bij deze woorden moesten we een plaatje tekenen, zodat we een poster kregen vol informatie over de ruimte.

Na de pauze was het tijd voor het tweede belangrijke gedeelte van deze les: de presentaties. We mochten op onze stoel staan en onze poster aan de klas presenteren. We bespraken van tevoren met de juf wat ‘presenteren’ nu eigenlijk is, en hoe een goede presentatie eruit ziet. De juf vond dat we het supergoed deden! Kijkt u maar eens op de foto’s hoe mooi de posters zijn geworden!

Hierna was het tijd voor Fixie en Growie. Hierover mag ik niet teveel verklappen, want de kinderen hebben een werkblad (huiswerk) meegekregen dat we samen ook hebben gemaakt. Maar het huiswerk is niet voor de kinderen, maar voor de vaders en moeders…! Wij zijn heel benieuwd hoe u aankijkt tegen ‘leren’, ‘fouten maken’ en ‘oefenen’. Nemen jullie het blad volgende week weer mee? Dan gaan wij het in de klas nabespreken!

We eindigde met een kapla-uitdaging: bouw een gebouw dat van onderen breed is en naar boven toe steeds smaller wordt. Volgende week doen we het andersom, en wij denken dat dat nóg moeilijker is…!

Volgende week starten we met een nieuw thema. Welk thema dat is? Dat is nog even een verrassing. Tot volgende week!